CSPR ontwikkelde een nieuw logo en huisstijl voor het kringloopcentrum in Apeldoorn wat met ingang van 14 oktober Foenix zal heten. Zie het bericht hieronder vanaf kringloopcentrumapeldoorn.nl

Kringloopcentrum Apeldoorn verandert naam in Foenix Kringloop en Reïntegratie

De Stichting Kringloopcentrum Apeldoorn krijgt een nieuwe naam: Foenix Kringloop en Reïntegratie. Volgens directeur Arjin Jans dekte de oude naam de lading niet meer.

“We zijn veel meer dan alleen een Kringloopcentrum. Wij zijn ook een reïntegratiebedrijf. Vandaar de nieuwe naam Foenix. Het is een verwijzing naar de oude mythologie. Het betekent: vogel uit de as herrezen. Dat is wat wij doen. Wij hergebruiken spullen, energie en krachten.”

Sinds tweeënhalf jaar is het Kringloopcentrum op het gebied van reïntegratie geprofessionaliseerd. Directeur Jans: “Voorheen schreven alleen landelijke bedrijven zich in voor aanbestedingen op het gebied van reïntegratie. Zij staken het geld in hun zak en zeiden tegen ons, wij hebben nog twintig arbeidskrachten voor jullie. Helemaal gratis.”

Tegenwoordig doet het Kringloopcentrum zelf of via Stimulans mee met de aanbestedingen van de gemeente en UWV. De heer Jans: “We hebben ook meer kennis in huis gehaald en werken samen met o.a. het ROC om mensen op weg te helpen naar een betaalde baan bij voorbeeld als chauffeur of administratief medewerker. Sinds twee jaar is er ook een afdeling P&O en een coördinator reïntegratie.”

De naam Foenix zal de komende maanden gefaseerd worden ingevoerd. Zo rijden de vrachtwagens van het Kringloopcentrum al rond met de nieuwe naam en het nieuwe logo. En ook op de panden prijkt al de nieuwe naam.

“Bij ons 25-jarig jubileum op 14 oktober moet de omschakeling naar de nieuwe naam een feit zijn. We doen het binnen een paar maanden, zodat iedereen er langzaam aan kan wennen.”

CSPR ontwierp voor Foenix het logo en paste de bestaande website aan zodat deze aansluit bij de nieuwe huisstijl.

Tags Projecten

One Response to “Nieuwe huisstijl Foenix”

  1. Wim Says:

    Gefeliciteerd!!

Leave a Reply